Basisschool

Een projectweek over de zintuigen, gebarentaal of communicatie? Wij bieden u de handvaten deze op creatieve wijze in te vullen. Nodig een van onze professionals uit om een deel van het programma op zich te nemen en uit te voeren. 

Ook bieden wij verschillende nascholingen voor uw medewerkers. Leer gebaren inzetten in de klas om zo kinderen op een andere communicatieve wijze te bereiken. De onderbouwleerkrachten maken kennis met voorlezen en zingen met gebaren in een interactieve nascholing. Voor de leerkrachten van de midden- en bovenbouw bieden wij nascholing aan waarin zij gebaren thematisch of structureel leren toepassen in hun lessen. Ook voor extra advies en verdieping met betrekking tot rugzakleerlingen kunt u contact met ons opnemen.
Gebaren doe je zo
Kinderen laten kennismaken met doofheid en gebarentaal binnen een projectweek of middels een themales? Mail ons en vraag naar de mogelijkheden! Tip: kijk op onze site www.gebarentaalinelkklaslokaal.nl om direct zelf aan de slag te gaan met gebaren in de klas.
Aanvragen
Voorlezen met gebaren
Beleef het voorleesverhaal! Kinderen verwerken de aangeboden woordenschat door motorisch, visueel en auditief bezig te zijn. Wij leren u in een praktijkworkshop of uitgebreidere training gebaren te gebruiken die kinderen in de onderbouw aanzetten tot actief deelnemen aan het voorleesmoment. 
Lees meer... Aanvragen
VVE/taalachterstand
Bent u een VVE-locatie, heeft u te maken met taalachterstand of bent u op zoek naar nascholing op het gebied van taalontwikkeling? 
Lees meer... VVE/taalachterstand
Zingen met gebaren
‘In de maneschijn’, wie zingt dit liedje niet? Zonder schroom gebaart iedereen mee. En waarom? De allerkleinsten doen direct met u mee. 
Lees meer... Aanvragen