Praten in stilte


Gebaren tweedaagse ‘Praten in stilte
Gebaren leren door twee dagen je stem niet te gebruiken en alleen te gebaren. Wil je leren door het te beleven?! Neem dan deel aan deze unieke tweedaagse training gebarentaal die bijna volledig in stilte plaats vindt. Op een bijzondere plek waar de stilte van nature aanwezig is. 

Unieke training!
Tweedaagse - gebaren leren in stilte

Wij onderscheiden meerdere doelgroepen, om zo goed mogelijk in korte tijd bij de wensen van de deelnemers te kunnen aansluiten en hen zoveel mogelijk te kunnen laten leren. Welke doelgroepen? Ouders van kinderen met een auditieve beperking die gebarentaal dagelijks nodig hebben en belangstellenden die om uiteenlopende redenen gebaren willen of moeten leren gebruiken in het dagelijks leven met kinderen of volwassenen. 

Ouders - conversatiedag of tweedaagse
Ben jij ouder van een kind met een auditieve beperking, in de leeftijd 0 tot 16 jaar? Dan bieden we jou deze training aan die in het teken staat van leren wat jij specifiek nodig hebt. Vooraf vul jij een vragenlijst in en maak je je wensen kenbaar. In deze één of twee daagse dompelen wij je onder in de gebarentaal. Een beleving om nooit te vergeten maar ook een moment waarop je andere ouders ontmoet die in hetzelfde schuitje varen. Door samen deze stilte te beleven hopen wij meer te brengen dan alleen het leren van gebaren. Leren, beleven en ontmoeten staan voor ons centraal. Na een jaar praten in stilte hebben wij gemerkt dat ouders tegen de kosten aanlopen die een tweedaagse met zich meebrengt. Wij willen ons samen met jullie graag inzetten om dit vergoed te krijgen bij de verzekeraars, tips zijn welkom. Maar boven alles hebben wij ook gemerkt dat er een enorme behoefte is aan je kunnen blijven ontwikkelen op het gebied van gebarenvaardigheid als ouders. Contact met andere ouders blijkt wel een sleutel tot succes. Daarom bieden wij juist nu ook 1-daagse trainingen, conversatiedagen, aan voor ouders, die beter betaalbaar en makkelijker te plannen zijn. Wil je toch graag een 2-daagse volgen, ben je welkom op specifieke data waarop wij met een gecombineerde groep aan de slag gaan. Op die manier zitten de trainingen ook eerder vol en is de kans op doorgang veel groter.

Belangstellenden en professionals
Ben jij een juf, een jobcoach, een oom of tante, een leerkracht, een pedagogisch medewerker, een woonbegeleider, een activiteitenbegeleider, een buurvrouw, een opa of oma, iemand die het altijd al wilde leren,  een collega van….. of iemand die gebaren maakt met een kind of volwassene in jouw omgeving? En heb jij daarom de wens zelf de gebarentaal beter onder de knie te krijgen?! Schrijf je dan in voor deze unieke tweedaagse waarin we je helemaal onderdompelen in de taal die kan bestaan in de stilte, de gebarentaal! De deelnemers worden ingedeeld op omgang met kind of volwassene en/of op beginners-  en gevorderd niveau.   

Logopedisten
Ben jij werkzaam als logopedist en maak jij in je werk gebruik van NmG of NGT, of je wil dit juist leren? dan zijn deze trainingen voor jou bedoeld. Deze Training is voor logopedisten die hun NmG vaardigheid willen vergroten. Jij werkt als logopedist al met ondersteunende gebaren maar wil dat wat je zegt nog beter en vloeiender kunnen ondersteunen met een gebaar. Of je wil juist je NGT kennis en vaardigheden vergroten. In deze trainingen doe je dat samen met andere collega's de training kun je opgeven voor nascholingspunten.

Zorgmedewerkers
Deze Zorgspecial is bedoeld voor zorgmedewerkers die dagelijks geacht worden gebaren te gebruiken in de communicatie, en al dan niet met dove cliënten werken. Een zorginstelling kan deze training voor een groep medewerkers boeken, of een medewerker kan zich alleen aanmelden.

De tweedaagse Zorgspecial is nieuw! Gericht op niveau 1, zoals we die normaal in een cursus van 8 weken aanbieden, nu in 2 dagen. Extra komt er dan nog een herhalingsles bij binnen de eigen zorginstelling, met mogelijkheid tot het maken van de toets en het behalen van het certificaat. Deze herhalingsles wordt altijd in overleg gepland.  Bijzondere voordelen van de Zorgspecial zijn onder andere dat een medewerker 2 volle dagen van de werkvloer is in plaats van 9 halve dagen. In deze twee dagen vindt volledige onderdompeling in de gebarentaal plaats zonder stem, waarbij ook de grammatica aan bod komt. Dit alles op een fantastische locatie weg uit de werksfeer waar we alle reguliere dagmomenten doorlopen die de medewerker normaal ook met een cliënt tegenkomt. Wanneer u als zorginstelling uw collega's samen deel laat nemen aan deze training fungeert dit ook nog eens als teambuilding!

MediSigns
Wij geven tweedaagse gebarentaalcursussen speciaal ontwikkeld voor de medische wereld. Artsen, verpleegkundigen, paramedici, etc kunnen zo bij ons een complete cursus met lesmateriaal op maat volgen. We geven u meer inzicht in de gebarentaal en de leefwereld en cultuur van doven en slechthorenden. We bieden ook verdieping op het gebied van communicatie in het algemeen. Bij een cursus MediSign leert u omgaan met de meest gebruikte gebaren uit de gebarentaal toegepast op de medische setting, wat u zo een extra hulpmiddel geeft om zich naast de gesproken taal op een andere manier uit te drukken. 

Kleine groepen = aandacht

De totale groep van een tweedaagse bestaat maximaal 8 deelnemers. De tweedaagse trainingen kunnen doorgaan wanneer er minimaal 6 inschrijvingen zijn. De groep werkt op vaste momenten als groep samen en wordt over de dagheen verdeelt in kleinere groepjes. Zo werkt iedereen aan zijn eigen doelen en leren we met aandacht.

CORONAmaatregelen
Deze tweedaagse kan doorgaan met voldoende ruimte tussen de deelnemers wanneer wij niet meer dan 8 mensen toelaten in de groepen. Iedere deelnemer slaapt in een eigen kamer. Wij zijn met maximaal 2 trainers aanwezig om zo ten alle tijden de afstand van anderhalve meter in acht te kunnen nemen. Deelnemers met klachten blijven thuis! Wanneer er maatregelen worden afgekondigd waardoor de tweedaagse niet zo mogen doorgaan, dan ontvangt u uw geld terug en of wij reserveren een plekje voor een andere keer samen met u. Dit gaat in overleg. 

Kosten
Kosten per persoon, inclusief verblijf, 2 lunches, 2 diners, ontbijt en alle drankjes en hapjes.
Bij minimaal 6 deelnemers heeft dit doorgang: 
A- 550 euro twee persoons kamer alleen 
B- 515 euro u komt samen met iemand en deelt samen een kamer

Op herhaling Conversatiedag
Wij bieden voor mensen die al eens een tweedaagse training Praten in Stilte hebben gevolgd de mogelijkheid om je vaardigheden bij te houden. Wij doen dit in de vorm van een dagtraining waarop we onze deelnemers wederom onderdompelen in stilte en zo gedegen gebarentaaltraining combineren met het doorlopen van de dagelijkse momenten. Vooraf kan worden aangegeven waar de deelnemers specifiek behoefte aan hebben om te oefenen, zodat deze training heel effectief aansluit.

Ontmoeten en gebaren! 
Ontmoet andere mensen die om uiteenlopende redenen gebarentaal willen leren of die deels al beheersen maar zich hier verder in willen bekwamen. In een vol educatief programma van twee dagen, waarin zelfs de eetmomenten leermomenten zullen zijn, bieden gediplomeerde gebarentaal docenten (doof of horend) de groep leerstof aan in twee niveaus: beginners niveau en gevorderd niveau. Bij je inschrijving ontvang je een vragenlijst waarmee wij uw gebarentaalniveau proberen in te schatten en jouw leerwens ook inventariseren. De totale groep van een tweedaagse bestaat uit maximaal 14 deelnemers, twee docenten gebarentaal. De tweedaagse trainingen kunnen doorgaan wanneer er minimaal 8 inschrijvingen zijn.