Praten in stilte


Gebaren tweedaagse ‘Praten in Stilte’: 
Gebaren leren door twee dagen je stem niet te gebruiken en alleen te gebaren. Wil je leren door het te beleven?! Neem dan deel aan deze unieke tweedaagse training gebarentaal die bijna volledig in stilte plaats vindt. Op een bijzondere plek waar de stilte van nature aanwezig is. 

Unieke training op historische locatie 
Deze unieke training wordt op twee achtereenvolgende dagen gegeven in het klooster Sint Catharinadal in het Brabantse Oosterhout. Dit klooster is vanaf 1647 bewoond door de zusters. Zij zien stilte als een geschenk: door stilte te omarmen geef je jezelf ruimte, ook bekijk en beleef je de omgeving en elkaar beter. Jarenlang leefden de zusters in stilte en maakten samen gebaren. De zusters zullen je graag ontvangen en gastvrouw voor jou zijn. Je bent 2 dagen en 1 nacht te gast binnen de muren van deze historische locatie en leert door de hele dag in gebarentaal te communiceren.

Twee doelgroepen

Wij onderscheiden twee doelgroepen, om zo goed mogelijk in korte tijd bij de wensen van de deelnemers te kunnen aansluiten en hen zoveel mogelijk te kunnen laten leren. Welke doelgroepen? Ouders van kinderen met een auditieve beperking die gebarentaal dagelijks nodig hebben en belangstellenden die om uiteenlopende redenen gebaren willen of moeten leren gebruiken in het dagelijks leven met kinderen of volwassenen. 

Ouders 
Ben jij ouder van een kind met een auditieve beperking, in de leeftijd 0 tot 16 jaar? Dan bieden we jou  twee dagen aan die in het teken staan van leren wat jij specifiek nodig hebt. Vooraf vul jij een vragenlijst in en maak je je wensen kenbaar. In deze twee dagen dompelen wij je onder in de gebarentaal. Een beleving om nooit te vergeten maar ook een tweedaagse waarin je andere ouders ontmoet die in hetzelfde schuitje varen. Door samen deze stilte te beleven hopen wij meer te brengen dan alleen het leren van gebaren. Leren, beleven en ontmoeten staan voor ons centraal.

Belangstellenden en professionals
Ben jij een juf, een jobcoach, een oom of tante, een leerkracht, een pedagogisch medewerker, een woonbegeleider, een activiteitenbegeleider, een buurvrouw, een opa of oma, iemand die het altijd al wilde leren,  een collega van….. of iemand die gebaren maakt met een kind of volwassene in jouw omgeving? En heb jij daarom de wens zelf de gebarentaal beter onder de knie te krijgen?! Schrijf je dan in voor deze unieke tweedaagse waarin we je helemaal onderdompelen in de taal die kan bestaan in de stilte, de gebarentaal! De deelnemers worden ingedeeld op omgang met kind of volwassene en/of op beginners-  en gevorderd niveau.   

Ontmoeten en gebaren! 
Ontmoet andere mensen die om uiteenlopende redenen gebarentaal willen leren of die deels al beheersen maar zich hier verder in willen bekwamen. In een vol educatief programma van twee dagen, waarin zelfs de eetmomenten leermomenten zullen zijn, bieden gediplomeerde gebarentaal docenten (doof of horend) de groep leerstof aan in twee niveaus: beginners niveau en gevorderd niveau. Bij je inschrijving ontvang je een vragenlijst waarmee wij uw gebarentaalniveau proberen in te schatten en jouw leerwens ook inventariseren. De totale groep van een tweedaagse bestaat uit maximaal 16 deelnemers, drie docenten gebarentaal en dove lunch- en dinergasten.   

Kosten en data 2019

Voor ouders:
- vrijdag 5 en zaterdag 6 april 
- vrijdag 24 en zaterdag 25 mei

Je bent 2 volledige dagen en 1 nacht te gast op Sint Catharinadal. Deelnemen aan deze training is mogelijk vanaf € 330,00 BTW vrij per persoon, inclusief overnachting, maaltijden en dranken. Ga naar een van de data voor meer informatie over het programma, tarieven en mogelijkheid tot inschrijven.  

Voor belangstellenden/professionals:
- maandag 3 en dinsdag 4 juni
- vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus

Je bent 2 volledige dagen en 1 nacht te gast op Sint Catharinadal. Deelnemen aan deze training is mogelijk vanaf € 380,- BTW vrij per persoon, inclusief overnachting, maaltijden en dranken. Ga naar een van de data voor meer informatie over het programma, tarieven en mogelijkheid tot inschrijven.  

Let op: vol = vol! Er zijn totaal 9 eenpersoonskamers en 5 tweepersoonskamers beschikbaar. Een van de tweepersoonskamers is rolstoeltoegankelijk. Een lift is aanwezig. Bij annulering tot twee weken voor aanvang betaal je 50% van het bedrag, daarna betaalt u het volledige bedrag.