Praten in stilte


Gebaren tweedaagse ‘Praten in stilte op de Veluwe!
Gebaren leren door twee dagen je stem niet te gebruiken en alleen te gebaren. Wil je leren door het te beleven?! Neem dan deel aan deze unieke tweedaagse training gebarentaal die bijna volledig in stilte plaats vindt. Op een bijzondere plek waar de stilte van nature aanwezig is. 

Unieke training op de Veluwe!
Op een oud landgoed op de Veluwe tussen Ermelo en Harderwijk midden in de Leuvenemse bossen mogen wij te gast zijn in een ouderwetse boerderij en een moderner vakantiehuis. De boerderij stamt uit het jaar 1846 en is perfect om in les te geven, mooi ruim! In de van oorsprong jachtopzienerswoning die zeer modern is omgebouwd tot een sfeervol vakantiehuis kunnen wij onze deelnemers een extra leslocatie bieden en zo ook genoeg slaapkamers.

Op dit landgoed woont een gezin dat goed voor het landgoed zorgt en verder is het er stil! Het bos is er heerlijk, de zwijnen lopen er in de nacht aan ons voorbij en de edelherten neuzen er rond. Samen in stilte sporen zoeken in de vroege ochtend lijkt ons een geweldige ervaring die deze plek weer bijzonder en uniek maakt. De locaties zijn erg gericht op buiten binnen ervaren en buiten kunnen zijn.

Extra meerwaarde zien wij ook in het feit dat we het met de groep helemaal zelf gaan doen. We gaan er samen met de deelnemers zelf de lunch en het diner bereiden en dit alles natuurlijk ook in stilte. Zo ervaar je ook het koken en instructie geven in gebarentaal en dit is juist iets dat voor vele het verschil kan maken! Kort om een hele stille locatie met charme.

Leer in alle rust gebaren, door de hele dag in gebarentaal te communiceren.

Twee doelgroepen

Wij onderscheiden twee doelgroepen, om zo goed mogelijk in korte tijd bij de wensen van de deelnemers te kunnen aansluiten en hen zoveel mogelijk te kunnen laten leren. Welke doelgroepen? Ouders van kinderen met een auditieve beperking die gebarentaal dagelijks nodig hebben en belangstellenden die om uiteenlopende redenen gebaren willen of moeten leren gebruiken in het dagelijks leven met kinderen of volwassenen. 

Ouders - conversatiedag of tweedaagse
Ben jij ouder van een kind met een auditieve beperking, in de leeftijd 0 tot 16 jaar? Dan bieden we jou deze training aan die in het teken staat van leren wat jij specifiek nodig hebt. Vooraf vul jij een vragenlijst in en maak je je wensen kenbaar. In deze één of twee daagse dompelen wij je onder in de gebarentaal. Een beleving om nooit te vergeten maar ook een moment waarop je andere ouders ontmoet die in hetzelfde schuitje varen. Door samen deze stilte te beleven hopen wij meer te brengen dan alleen het leren van gebaren. Leren, beleven en ontmoeten staan voor ons centraal. Na een jaar praten in stilte hebben wij gemerkt dat ouders tegen de kosten aanlopen die een tweedaagse met zich meebrengt. Wij willen ons samen met jullie graag inzetten om dit vergoed te krijgen bij de verzekeraars, tips zijn welkom. Maar boven alles hebben wij ook gemerkt dat er een enorme behoefte is aan je kunnen blijven ontwikkelen op het gebied van gebarenvaardigheid als ouders. Contact met andere ouders blijkt wel een sleutel tot succes. Daarom bieden wij juist nu ook 1-daagse trainingen, conversatiedagen, aan voor ouders, die beter betaalbaar en makkelijker te plannen zijn. Wil je toch graag een 2-daagse volgen, ben je welkom op specifieke data waarop wij met een gecombineerde groep aan de slag gaan. Op die manier zitten de trainingen ook eerder vol en is de kans op doorgang veel groter.

Belangstellenden en professionals
Ben jij een juf, een jobcoach, een oom of tante, een leerkracht, een pedagogisch medewerker, een woonbegeleider, een activiteitenbegeleider, een buurvrouw, een opa of oma, iemand die het altijd al wilde leren,  een collega van….. of iemand die gebaren maakt met een kind of volwassene in jouw omgeving? En heb jij daarom de wens zelf de gebarentaal beter onder de knie te krijgen?! Schrijf je dan in voor deze unieke tweedaagse waarin we je helemaal onderdompelen in de taal die kan bestaan in de stilte, de gebarentaal! De deelnemers worden ingedeeld op omgang met kind of volwassene en/of op beginners-  en gevorderd niveau.   

Zorgspecial voor zorginstellingen
De tweedaagse Zorgspecial is nieuw! Gericht op niveau 1, zoals we die normaal in een cursus van 8 weken aanbieden, nu in 2 dagen. Extra komt er dan nog een herhalingsles bij binnen de eigen zorginstelling, met mogelijkheid tot het maken van de toets en het behalen van het certificaat. Deze herhalingsles wordt altijd in overleg gepland. Deze Zorgspecial is bedoeld voor zorgmedewerkers die dagelijks geacht worden gebaren te gebruiken in de communicatie, en al dan niet met dove cliënten werken. Een zorginstelling kan deze training voor een groep medewerkers boeken, of een medewerker kan zich alleen aanmelden. Bijzondere voordelen van de Zorgspecial zijn onder andere dat een medewerker 2 volle dagen van de werkvloer is in plaats van 9 halve dagen. In deze twee dagen vindt volledige onderdompeling in de gebarentaal plaats zonder stem, waarbij ook de grammatica aan bod komt. Dit alles op een fantastische locatie weg uit de werksfeer waar we alle reguliere dagmomenten doorlopen die de medewerker normaal ook met een cliënt tegenkomt. Wanneer u als zorginstelling uw collega's samen deel laat nemen aan deze training fungeert dit ook nog eens als teambuilding!

Op herhaling
Wij bieden voor mensen die al eens een tweedaagse training Praten in Stilte hebben gevolgd de mogelijkheid om je vaardigheden bij te houden. Wij doen dit in de vorm van een dagtraining waarop we onze deelnemers wederom onderdompelen in stilte en zo gedegen gebarentaaltraining combineren met het doorlopen van de dagelijkse momenten. Vooraf kan worden aangegeven waar de deelnemers specifiek behoefte aan hebben om te oefenen, zodat deze training heel effectief aansluit.

Ontmoeten en gebaren! 
Ontmoet andere mensen die om uiteenlopende redenen gebarentaal willen leren of die deels al beheersen maar zich hier verder in willen bekwamen. In een vol educatief programma van twee dagen, waarin zelfs de eetmomenten leermomenten zullen zijn, bieden gediplomeerde gebarentaal docenten (doof of horend) de groep leerstof aan in twee niveaus: beginners niveau en gevorderd niveau. Bij je inschrijving ontvang je een vragenlijst waarmee wij uw gebarentaalniveau proberen in te schatten en jouw leerwens ook inventariseren. De totale groep van een tweedaagse bestaat uit maximaal 14 deelnemers, twee docenten gebarentaal. De tweedaagse trainingen kunnen doorgaan wanneer er minimaal 8 inschrijvingen zijn.


Kosten en data 1 daagse Praten in stilte 2019
Voor ouders: Conversatiedag
- dinsdag 4 juni
- dinsdag 2 juli LET OP: dit is een herhalingsdag voor oud-deelnemers!
- dinsdag 19 november

Op herhaling
- dinsdag 21 mei
- dinsdag 17 september

Je bent 1 dag te gast inclusief eten en drinken. Ga naar een van de data voor meer informatie over het programma, tarieven en mogelijkheid tot inschrijven.  

Kosten per persoon, inclusief verblijf, eten en alle drankjes en hapjes. 

Bij minimaal 4 deelnemers heeft dit doorgang (BTW vrijgesteld): 
- 115 euro per deelnemer voor de hele dag

Let op:
 vol = vol!
Annuleringsvoorwaarden: Na aanmelding ontvangt u direct de volledige factuur. U kunt tót 16 weken voor aanvang van de training kosteloos annuleren, u ontvangt dan het volledig betaalde bedrag retour. Bij annulering tót 4 weken voor aanvang van onze training zijn de annuleringskosten 50% van het totaalbedrag. U krijgt in dat geval 50% retour. Bij annulering minder dan 4 weken voor aanvang van de training kunnen wij niet meer tot restitutie overgaan, ongeacht de reden.


Kosten en data 2 dagen Praten in stilte 2019

Voor ouders EN professionals/belangstellenden:
- woensdag 18 en donderdag 19 september 

Voor professionals/belangstellenden:
- woensdag 3 en donderdag 4 juli 
- woensdag 20 en donderdag 21 november

Je bent 2 volledige dagen en 1 nacht te gast inclusief eten en drinken. Deelnemen aan deze training is mogelijk vanaf € 460,- BTW vrij per persoon, inclusief overnachting, maaltijden en dranken. Ga naar een van de data voor meer informatie over het programma, tarieven en mogelijkheid tot inschrijven.  

Kosten per persoon, inclusief verblijf, 2 lunches, 2 diners, ontbijt en alle drankjes en hapjes.

Bij minimaal 8 deelnemers heeft dit doorgang (BTW vrijgesteld):

A- 550 euro twee persoons kamer alleen
B- 490 euro twee persoonskamer delen met een onbekende
C- 460 euro twee persoonskamer delen met een bekende bij gelijktijdige inschrijving

De slaapkamers in de oude boerderij hebben een eigen badkamer, zijn logischerwijs ouder maar erg netjes.
De slaapkamers in het moderne vakantiehuis delen een badkamer en een wc.

Let op:
vol = vol! Er zijn totaal 7 tweepersoonskamers beschikbaar. 
Annuleringsvoorwaarden: Na aanmelding ontvangt u direct de volledige factuur. U kunt tót 16 weken voor aanvang van de training kosteloos annuleren, u ontvangt dan het volledig betaalde bedrag retour. Bij annulering tót 4 weken voor aanvang van onze training zijn de annuleringskosten 50% van het totaalbedrag. U krijgt in dat geval 50% retour. Bij annulering minder dan 4 weken voor aanvang van de training kunnen wij niet meer tot restitutie overgaan, ongeacht de reden.


Zorgspecial: kosten en data 2019
- woensdag 22 en donderdag 23 mei
- woensdag 5 en donderdag 6 juni VOL!

Je bent 2 volledige dagen na elkaar te gast inclusief eten en drinken. In basis zonder overnachting, maar in overleg kan dit eventueel anders geregeld worden. Ga naar een van de data voor meer informatie over het programma, tarieven en mogelijkheid tot inschrijven.  

De Zorgspecial heeft doorgang bij betaling voor minimaal 8 deelnemers (BTW vrijgesteld)
- 445 euro per deelnemer voor de tweedaagse training
- 100 euro per deelnemer voor herhalingsmoment en toets

Let opvol = vol!
Annuleringsvoorwaarden: Na aanmelding ontvangt u direct de volledige factuur. U kunt tót 16 weken voor aanvang van de training kosteloos annuleren, u ontvangt dan het volledig betaalde bedrag retour. Bij annulering tót 4 weken voor aanvang van onze training zijn de annuleringskosten 50% van het totaalbedrag. U krijgt in dat geval 50% retour. Bij annulering minder dan 4 weken voor aanvang van de training kunnen wij niet meer tot restitutie overgaan, ongeacht de reden.

Zorgspecial 22 en 23 mei 2019
Praten in Stilte 3 en 4 juli 2019
Praten in Stilte 18 en 19 september 2019
Praten in Stilte 20 en 21 november 2019