Praten in stilte


Gebaren tweedaagse ‘Praten in Stilte’: 
Gebaren leren door twee dagen je stem niet te gebruiken en alleen te gebaren. Wil je leren door het te beleven?! Neem dan deel aan deze unieke tweedaagse training gebarentaal die bijna volledig in stilte plaats vind. Op een bijzondere plek waar de stilte van nature aanwezig is. 

Unieke training op historische locatie 
Deze unieke training wordt op twee achtereenvolgende dagen gegeven in het klooster Sint Catharinadal in het Brabantse Oosterhout. Dit klooster is vanaf 1647 bewoond door de zusters. Zij zien stilte als een geschenk: door stilte te omarmen geef je jezelf ruimte, ook bekijk en beleef je de omgeving en elkaar beter. Jarenlang leefden de zusters in stilte en maakten samen gebaren. De zusters zullen je graag ontvangen en gastvrouw voor jou zijn. Je bent 2 dagen en 1 nacht te gast binnen de muren van deze historische locatie en leert door de hele dag in gebarentaal te communiceren.

Twee doelgroepen

Wij onderscheiden twee doelgroepen, om zo goed mogelijk in korte tijd bij de wensen van de deelnemers te kunnen aansluiten en hen zoveel mogelijk te kunnen laten leren. Welke doelgroepen? Ouders van kinderen met een auditieve beperking die gebarentaal dagelijks nodig hebben en belangstellenden die om uiteenlopende redenen gebaren willen of moeten leren gebruiken in het dagelijks leven met kinderen of volwassenen. 

Ouders 
Ben jij ouder van een kind met een auditieve beperking, in de leeftijd 0 tot 16 jaar? Dan bieden we jou  twee dagen aan die in het teken staan van leren wat jij specifiek nodig hebt. Vooraf vul jij een vragenlijst in en maak je je wensen kenbaar. In deze twee dagen dompelen wij je onder in de gebarentaal. Een beleving om nooit te vergeten maar ook een tweedaagse waarin je andere ouders ontmoet die in hetzelfde schuitje varen. Door samen deze stilte te beleven hopen wij meer te brengen dan alleen het leren van gebaren. Leren, beleven en ontmoeten staan voor ons centraal.

Belangstellenden en professionals
Ben jij een juf, een jobcoach, een oom of tante, een leerkracht, een pedagogisch medewerker, een woonbegeleider, een activiteitenbegeleider, een buurvrouw, een opa of oma, iemand die het altijd al wilde leren,  een collega van….. of iemand die gebaren maakt met een kind of volwassene in jouw omgeving? En heb jij daarom de wens zelf de gebarentaal beter onder de knie te krijgen?! Schrijf je dan in voor deze unieke tweedaagse waarin we je helemaal onderdompelen in de taal die kan bestaan in de stilte, de gebarentaal! De deelnemers worden ingedeeld op omgang met kind of volwassene en/of op beginners-  en gevorderd niveau.
   

Ontmoeten en gebaren! 
Ontmoet andere mensen die om uiteenlopende redenen gebarentaal willen leren of die deels al beheersen maar zich hier verder in willen bekwamen. In een vol educatief programma van twee dagen, waarin zelfs de eetmomenten leermomenten zullen zijn, bieden gediplomeerde gebarentaal docenten (doof of horend) de groep leerstof aan in twee niveaus: beginners niveau en gevorderd niveau. Bij je inschrijving ontvang je een vragenlijst waarmee wij uw gebarentaalniveau proberen in te schatten en jouw leerwens ook inventariseren. De totale groep van een tweedaagse bestaat uit maximaal 16 deelnemers, drie docenten gebarentaal en dove lunch- en dinergasten.   

Kosten en data
 
Voor ouders zijn er verschillende mogelijkheden in 2018 en 2019:
- vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september 2018
2019
- vrijdag 11 en zaterdag 12 januari 
- vrijdag 5 en zaterdag 6 april (vervolg op eerste training)
- vrijdag 24 en zaterdag 25 mei
- vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus
- vrijdag 8 en zaterdag 9 november 
Je bent 2 volledige dagen en 1 nacht te gast op Sint Catharinadal. Deelnemen aan deze training is mogelijk vanaf € 320,00 inclusief BTW per persoon, inclusief overnachting, maaltijden en dranken. Ga naar een van de data voor meer informatie over het programma, tarieven en mogelijkheid tot inschrijven.  

Voor belangstellenden zijn er ook verschillende mogelijkheden in 2018 en 2019:
- dinsdag 13 en woensdag 14 november
2019
- dinsdag 15 en woensdag 16 januari
- dinsdag 9 en woensdag 10 april (vervolg op eerste training)
- maandag 3 en dinsdag 4 juni
- maandag 7 en dinsdag 8 oktober
Je bent 2 volledige dagen en 1 nacht te gast op Sint Catharinadal. Deelnemen aan deze training is mogelijk vanaf € 370,- inclusief BTW per persoon, inclusief overnachting, maaltijden en dranken. Ga naar een van de data voor meer informatie over het programma, tarieven en mogelijkheid tot inschrijven.  

Let op: vol = vol! Er zijn totaal 9 eenpersoonskamers en 5 tweepersoonskamers beschikbaar. Een van de tweepersoonskamers is rolstoeltoegankelijk. Een lift is aanwezig.

Terugkomdagen
Deelnemers die een van de trainingen hebben gevolgd kunnen zich inschrijven voor een terugkomdag! Deze dag is in het klooster en staat in het teken van elkaar weer zien, vaardigheden opfrissen en seizoensthema's behandelen. Maar het belangrijkste is dat deze hele dag weer in stilte zal zijn en we samen gebaren.

Data:
- dinsdag 6 november 2018, voor belangstellenden en professionals (Kosten: €150,- excl. BTW, incl. drinken, warme maaltijd en broodmaaltijd)
- zaterdag 24 november 2018, voor ouders (Kosten: €110,- excl. BTW, incl. drinken, warme maaltijd en broodmaaltijd)
De dag is van 9.00 - 19.00 uur en gaat door bij minimaal 15 aanmeldingen. De vaste docenten zijn weer aanwezig!

Vervolgtraining
Heb je al eerder een van onze tweedaagse trainingen gevolgd? Kom dan nu naar de vervolgtraining! Voor ouders en familie is deze training op vrijdag 5 en zaterdag 6 april 2019. Voor  belangstellenden en professionals is deze training op dinsdag 9 en woensdag 10 april 2019. Wanneer je een keer bij ons bent geweest weet je wat wij te bieden hebben in twee dagen en wat het jou heeft opgeleverd. Daarom stellen we in een vervolgtraining nog meer jouw eigen leerwens centraal, die jij vooraf duidelijk aan ons kenbaar maakt.