02 januari 2017 / Gebaren.nl

Persbericht 'Tim zoekt een Walvis'

Wapperkids overhandigt nieuw prentenboek vol gebaren! 
Kom je ook?

woensdag 4 januari om 14.30 uur in Bibliotheek Theek 5, Torenstraat 8 te Oosterhout 

Tim zoekt een walvis.
Een prentenboek voor peuters en kleuters waarin rijm, herhaling, dieren en gebaren op prettige wijze bij elkaar komen.

Persbericht
23 december 2016

Boekpresentatie
Peuters en kleuters zijn samen met hun ouders van harte welkom deze middag! De bijeenkomst heeft een klein officieel gedeelte waarin het eerste exemplaar wordt overhandigd aan één van de jeugdexperts van Theek5. Hierna zal het boek door Wapperkids worden voorgelezen met gebaren erbij,  iedereen mag meedoen en we  maken  er een feestje van!


Over de schrijver
Fons Fluitman is jarenlang directeur geweest op de Basisschool Laurentius in Breda. Nu hij recent met pensioen is heeft hij de tijd gevonden zijn eerste kinderboek te schrijven. Zijn streven was een prentenboek te maken waar jong kinderen plezier aan kunnen beleven door actief mee te kunnen doen bij het voorlezen.


Over Wapperkids
Wapperkids promoot het inzetten van gebaren bij het spreken. Wij zijn er van overtuigd dat iedereen veel plezier kan hebben met het maken van gebaren, dus ook horende mensen. www.wapperkids.nl

Inhoud boek Tim zoekt een walvis.
Een prentenboek voor peuters en kleuters waarin rijm, herhaling, dieren en gebaren op prettige wijze bij elkaar komen. Tim is een echte dierenvriend! Hij heeft gehoord over een WALVIS, maar hoe ziet die er eigenlijk uit? De juf van Tim weet dat wel; een walvis is groot, grijs, kan zwemmen en….. Spuit het water ver omhoog! Kijk en beleef de zoektocht van Tim: stil zitten is geen optie! Maak samen de gebaren die Tim aan ons voordoet. Zo wordt dit verhaal een ware beleving!

De gebaren die wij gebruiken zijn afkomstig uit de Nederlandse gebarentaal.


Feitelijke gegevens boek
Formaat: A3 met ringband
Eerste druk 2016
NUR 273, ISBN: 978-94-90910-00-6
Copyright Wapperkids – Gebaren.nl 2016
Tekst: Fons Fluitman
Vormgeving en illustraties: Elsbeth van der Poel
Uitgegeven door: Gebaren.nl – Oosterhout
www.gebaren.nl
Verkoopprijs: € 16,95
Te koop in verschillende boekhandels te vinden op onze site en ook direct te bestellen bij Wapperkids via onze website vanaf 4 januari 2017.


Contactpersoon

Nienke Fluitman
06-81952995
nienke@gebaren.nl