Voorlezen met gebaren doelgroep: professionals/particulieren die werken met kinderen & ouders/verzorgers
trainingsmoment: dinsdag ochtend - middag - avond
duur training: dagtraining 3 uur / avondtraining 2,5 uur


In deze training leren we je hoe je een kinderboek kunt voorlezen met gebaren. We behandelen elk lesmoment andere boeken. We bieden je handvatten hoe je dit op een leuke manier met kinderen in kunt richten, hoe je goed interactief te werk gaat en uiteraard hoe je de gebaren bij de boeken maakt
Lesdoelen:
  • De deelnemer weet welke boeken geschikt zijn om voor te lezen met gebaren erbij. 
  • De deelnemer weet op de juiste wijze en op het juiste moment een gebaar bij het voorlezen te gebruiken en waar juist niet. 
  • De deelnemer weet welke manier van actief voorlezen passend is bij welke leeftijd. 
  • De deelnemer kan op verschillende manieren actief voorlezen met jonge kinderen. 
  • De deelnemer weet welke voorbereiding nodig is om een boek goed te kunnen voorlezen met gebaren erbij. 
  • De deelnemer kent de verschillende doelen die men kan nastreven bij het inzetten van een gebaar tijdens het voorlezen.
Inhoud: Voorlezen doe je samen! Hoe je dat doet met jonge kinderen van 0-6 jaar leer je in deze scholing. In de les maak je kennis met een breed assortiment baby-, peuter- en kleuterboeken. Je leert het juiste boek uit te kiezen voor de kinderen waarmee je dagelijks werkt. Samen oefenen wij verschillende manieren van actief voorlezen. De verschillende leerdoelen waarom je een gebaar kan inzetten bij het voorlezen komen aan bod tijdens de verschillende lessen. Deze leer je toepassen bij de verschillende boeken. We behandelen elke les andere boeken, waardoor je als je meerdere lessen bij ons volgt altijd iets nieuws leert en er geen herhaling plaatsvindt. Je leert steeds per dagdeel 3 verschillende boeken voor te lezen met gebaren. Bij de eerste les die je bij ons volgt ontvang je een verzamelmap. Daarin kun je de losse werkbladen bewaren die je iedere les van ons ontvangt. Ook kun je hier jouw bewijs van deelname aan toevoegen.

Deze 5 onderwerpen rouleren we door het jaar heen
* Dieren
* Handelingen (bijvoorbeeld: springen, slapen, spelen)
* Eten & drinken
* Vervoer
* Bekende kinderboeken
Certificaat Voorlezen met gebaren Na iedere les ontvang je van ons een bewijs van deelname. Wanneer je binnen één jaar minimaal 5 verschillende lessen Voorlezen met Gebaren hebt gevolgd (en je kunt dat aantonen) ontvang je een certificaat. Je dient dus jouw bewijzen van deelname zelf goed te bewaren. Als je 5 bewijzen van deelname verzameld hebt, moet je ons zelf daarop attent maken. Dan verzorgen wij voor jou het certificaat.