07 januari 2017 / Jeroen van Kickvors Communicatie

Oosterhout.nieuws.nl bericht over ons Prentenboek!

Oosterhout.nieuws.nl Schrijft:

De Oosterhoutse schrijver Fons Fluitman overhandigde het eerste exemplaar van zijn prentenboek ‘Tim zoekt een walvis’ aan Liesbeth Blommaert, Specialist Educatie Jeugd. De aanwezige kinderen deden de gebaren uit het boek enthousiast na. Bijzonder aan dit boek is dat naast de kleurrijke kijkplaten de kerngebaren afzonderlijk getekend zijn door Elsbeth van der Poel.
Klik op ‘fotoserie’ links onderin de foto om de fotoreportage van de presentatie te zien


Nationale Voorleesdagen 2017

Dit prentenboek voor peuters en kleuters sluit uitstekend aan bij de komende Nationale Voorleesdagen! De komende Nationale voorleesdagen van 25 januari tot 5 februari staan dit jaar in het teken van de Walvis. Wapperkids gebruikt het prentenboek ‘Tim zoekt een walvis’ dan ook binnen de Voorstelling ‘Golf als de zee, gebaar met de kleine walvis mee!’. Peuters en kleuters zijn welkom in Theek5 op 29 januari om 14.00 uur en om 15.00 uur.


Prentenboek vol gebaren

Al jaren droomt Wapperkids van een prentenboek waarin alles op de juiste manier bij elkaar komt. Een boek waarmee je je helemaal uit kan leven, waarbij alle peuters en kleuters gemakkelijk kunnen mee gebaren en praten. Een boek waarin direct ook het gebaar als geheugensteuntje voor de voorlezer erbij staat. De tekeningen duidelijk zijn, met veel kleur en groot! Een boek waarmee je een groep wiebelende kinderen direct weet te boeien, alleen al door hoe het eruit ziet.


Tim zoekt een Walvis

Een prentenboek voor peuters en kleuters waarin rijm, herhaling, dieren en gebaren op prettige wijze bij elkaar komen. Tim is een echte dierenvriend! Hij heeft gehoord over een WALVIS, maar hoe ziet die er eigenlijk uit? De juf van Tim weet dat wel; een walvis is groot, grijs, kan zwemmen en….. Spuit het water ver omhoog! Kijk en beleef de zoektocht van Tim: stil zitten is geen optie! Maak samen de gebaren die Tim aan ons voordoet. Zo wordt dit verhaal een ware beleving!
De gebaren die wij gebruiken zijn afkomstig uit de Nederlandse gebarentaal.