Tweedaagse NmG Loonse en Drunense Duinen

Details
Kosten
€ 550,- BTW vrijgesteld

Annuleringsvoorwaarden: Na aanmelding ontvangt u direct de volledige factuur. 
- U kunt tót 16 weken voor aanvang van de training kosteloos annuleren, u ontvangt dan het volledig betaalde bedrag retour. 
- Bij annulering tót 4 weken voor aanvang van onze training zijn de annuleringskosten 50% van het totaalbedrag. U krijgt in dat geval 50% retour. 
- Bij annulering minder dan 4 weken voor aanvang van de training kunnen wij niet meer tot restitutie overgaan, ongeacht de reden.
Locatie Aan de rand van de Loonse en Drunense Duinen:
Herberg de Brand - Schoorstraat 22 in Udenhout
Informatie 23 en 24 november 2022 GEVORDERD
Logopedisten
Doelgroep
Deze Training is voor logopedisten die hun NmG vaardigheid willen vergroten. Jij werkt als logopedist al met ondersteunende gebaren maar wil dat wat je zegt nog beter en vloeiender kunnen ondersteunen met een gebaar.

Inhoud

In deze training wordt u getraind om het Nederlands te ondersteunen met een gebaar, NmG. U praat vloeiend en maakt daarbij daar waar het kan de gebaren erbij. De verschillende manieren van het inzetten van gebaren bij het spreken en technieken uit de gebarentaal leren inzetten en het waarom, staan centraal. U vergroot uw kennis op het gebied van gebaren en leert te spreken in mooie volzinnen en u leert tempo houden bij het spreken met gebaren. De twee dagen worden afwisselend met en zonder stem gedaan waardoor u ook het verschil in gebruik van NmG met stem(dag 2) erbij en NmG zonder stem(dag 1) duidelijk zal ervaren. Tijdens deze tweedaagse is de voertaal NmG.

Eigen inbreng deelnemers
Bij je inschrijving ontvang je een vragenlijst waarmee jij jouw leerwensen kenbaar kan maken. De totale groep bestaat uit maximaal 8 deelnemers, en een HBO gediplomeerd docent gebarentaal en NmG. De tweedaagse trainingen kunnen doorgaan wanneer er minimaal 6 inschrijvingen zijn.

Praktisch
  • De training bestaat uit 2 dag van zes en half uur training en we blijven NmG gebruiken in de conversatie momenten, dus u blijft gebaren!
  • Lunch, koffie / thee en drankjes zijn inclusief.
  • Er kunnen maximaal 8 personen deelnemen. De training gaat door met 6 personen.
  • De doelgroep oefening biedt u de kans zich te richten op uw specifieke doelgroep, vragen te stellen en tips uit te wisselen met anderen logopedisten die deelnemen.
  • In de theorie ligt de aandacht vooral op de verschillende technieken die u kunt gebruiken uit de NGT (Nederlandse gebarentaal). Wanneer zet je wat in en waarom?! Dit onderdeel passen we ter plekke aan op wat de deelnemers al weten en kunnen en zal iedere training weer anders zijn.
  • De thema’s op de dagen komen grotendeels van de deelnemers. Wij vragen dit uit voordat de training start.
  • De hele dag communiceren we in het Nederlands met een gebaar erbij dus we blijven met elkaar gebaren.
  • Na deelname aan de tweedaagse ontvangt u een bewijs van deelname en een uren verantwoording waarmee u nascholingspunten kan verantwoorden.

Kleine groepen = aandacht
De training gaat door met 6 inschrijvingen. De groep werkt op vaste momenten als groep samen en wordt over de dagheen verdeelt in kleinere groepjes. Zo werkt iedereen aan zijn eigen doelen en leren we met aandacht.

CORONAmaatregelen
Deze tweedaagse kan doorgaan met voldoende ruimte tussen de deelnemers wanneer wij niet meer dan 8 mensen toelaten in de groepen. Iedere deelnemer slaapt in een eigen kamer. Wij zijn met maximaal 2 trainers aanwezig om zo ten alle tijden de afstand van anderhalve meter in acht te kunnen nemen.  Deelnemers met klachten blijven thuis! Wanneer er maatregelen worden afgekondigd waardoor de tweedaagse niet zo mogen doorgaan, dan ontvangt u uw geld terug en of wij reserveren een plekje voor een andere keer samen met u. Dit gaat in overleg. 

Kosten
Kosten per persoon, inclusief verblijf, 2 lunches, 2 diners, ontbijt en alle drankjes en hapjes.
Bij minimaal 6 deelnemers heeft dit doorgang:
A- 550 euro twee persoons kamer alleen 
B- 515 euro u komt samen met iemand en deelt een kamer

De slaapkamers zijn allen twee persoons kamer. Gedeeld sanitair, individuele douches. 

Programma Opzet basisprogramma (kan nog iets veranderen)
dag 1 
9.00    inloop met stem met een kop koffie/thee 
9.30    gebarentraining 1 
12.00  lunchen met gebaren
13.00  gebarentaaltraining 2 
15.00  koffiepauze
15.15  gebarentaaltraining 3 
17.15  wandeling – vrije tijd  
18.30  samen dineren met gebaren
20.00  NGT/dovencultuur/informatie 
21.00  einde programma – borreltijd   

dag 2
 
8.00    ontbijten met gebaren 
9.00    gebarentraining 4
12.00  lunchen met gebaren
13.00  gebarentaaltraining 5
15.00  koffiepauze - wandeling
16.00  gebarentaaltraining 6 
18.00  samen dineren met gebaren
19.30  koffie met afronding 
20.00  einde programma
Inschrijven
Indien van toepassing