3 soorten training Communicatie is een van de sleutels tot positief contact tussen kindbegeleider en kind. Specifieke aandacht voor de communicatie met het jonge kind bieden wij aan in drie verschillende trainingen, waarin totale communicatie centraal staat. Wij bieden trainingen aan vanaf €42,50 per les op vaste data en locaties in België. Door middel van een beurtenkaart kunt u een jaar lang inschrijven op alle beschikbare lessen van uw kaart, op de locatie van uw keuze. Lees snel verder en kom erachter hoe het werkt!


Soorten vorming
  • Actief Voorlezen
  • Spelend Taalwijs
  • Positief Communiceren

Iedere training wordt 5x per jaar gegeven per locatie. Elke les is anders en we behandelen verschillende thema’s per training. We geven lessen op dinsdag in de ochtend, middag en avonden. Zie het jaarschema welk thema per les aan bod komt en op welke tijden de lessen plaatsvinden. Onderwerpen Actief Voorlezen: Dieren, Handelingen (bijvoorbeeld: springen, slapen, spelen),  Eten & drinken, Vervoer, Bekende kinderboeken (bijvoorbeeld Nijntje, Anna, Kaatje)
Onderwerpen Spelend Taalwijs: Motoriek, Dieren, Eten & drinken, Vervoer, Knutselen Onderwerpen Positief Communiceren:
* Slaapritueel en omkleden - Verschonen – Eetmoment – Gedrag (doelgroep Baby)
* Slaapritueel en omkleden -  Verschonen - Potje – Eten – Gedrag (doelgroep Dreumes/ Peuter)
* Overdracht
ouders – Aandacht – Gedrag (doelgroep 0-2,5 jaar)

Locatie
Onze locaties liggen centraal. Ze zijn goed te bereiken met het OV en er zijn steeds genoeg parkeergelegenheden in de buurt. Onze trainingslocaties bieden plek voor 20 deelnemers. Uiteraard verzorgen wij koffie , thee en iets lekkers. 
Mechelen: Wollemarkt 17
Gent: Derbystraat 103
Prijzen & Attesten Prijzen

    20-beurtenkaart    10-beurtenkaart    5-beurtenkaart   
Beurtenkaart Vorming Wapperkids
Mechelen / Gent   
particulieren/professionelen    € 850,- € 475,- € 275,-
Kosten per beurt € 42,50 € 47,50 € 55


Attesten:

Wij bieden de volgende 3 vormingen aan:
- Actief Voorlezen
- Spelend Taalwijs
- Positief Communiceren
Binnen Actief Voorlezen en Spelend Taalwijs verzorgen wij vijf verschillende onderwerpen. Positief Communiceren kent drie verschillende onderwerpen. Na iedere les van elke vorming ontvangt u van ons een attest. Dit is uw bewijs van deelname. Bijzonder attest:
Wanneer u uit één vorming verschillende onderwerpen bij ons heeft gevolgd en u kunt dat aantonen ontvangt u een bijzonder attest.
Bronzen attest:                U heeft bij een van de drie vormingen 3 verschillende onderwerpen gevolgd.
Zilveren attest: U heeft bij twee van de drie vormingen 3 verschillende onderwerpen gevolgd.
Gouden attest: U heeft bij drie van de drie vormingen 3 verschillende onderwerpen gevolgd.
Diamant attest:                U heeft van alle drie de vormingen alle 13 verschillende onderwerpen gevolgd.

U kunt de verschillende onderwerpen van de vormingen door elkaar volgen. Wanneer u 3 onderwerpen uit één vorming volmaakt moet u ons zelf daarop attent maken en verzorgen wij voor u het bijzondere attest. Uw attesten zijn 3 jaar geldig. Dat betekent dat u in maximaal 3 jaar tijd alle 13 verschillende onderwerpen zou kunnen volgen waarmee u recht heeft op het diamanten attest.
Hoe werkt het? U kunt per locatie een beurtenkaart aanschaffen via onze website. Een beurtenkaart heeft een geldigheidsduur van één kalenderjaar. Het aantal beurten op uw kaart staat gelijk aan het aantal lessen dat u kunt volgen. U kunt één persoon meerdere lessen laten volgen of juist met meer personen tegelijk samen een les volgen. Een voorbeeld: U koopt een 10-strippenkaart. Daarmee kunnen 10 personen 1 les volgen, of 5 personen 2 lessen, of 2 personen 5 lessen en alles daartussenin. Uiteraard is het ook mogelijk om deel te nemen aan de ochtend- én middagles, of middag- én avondles. Dit zijn twee lessen dus 2 beurten van uw kaart. Als u de kaart maar binnen één kalenderjaar opmaakt, daarna vervallen de overgebleven lessen.

Eerst registreert u zich via onze website en maakt u een account aan met uw eigen inlogcode. Als u bent ingelogd kunt u een beurtenkaart aanschaffen. Na betaling verschijnt het aantal gekochte beurten in uw account. Daar kunt u later ook het aantal niet-gebruikte strippen inzien. Nu kunt u via het inschrijfsysteem inschrijven op de lessen, zolang u nog voldoende beurten op uw account heeft staan. Na inschrijving op een les wordt automatisch een beurt van uw berutenkaart op uw account afgetrokken. U kunt een jaar vooruit inschrijven, dat is geen enkel probleem! Tot 30 dagen voorafgaand aan de trainingsdag kunt u altijd gratis annuleren. De annuleringsvoorwaarden kunt u terugvinden in onze algemene voorwaarden. LET OP! Op tijd inschrijven is aan te raden, vol=vol!

Deelname eisen
Voorkennis is voor de lessen niet noodzakelijk. We gaan er wel vanuit dat u dagelijks omgang heeft met onze doelgroep: kinderen tussen de 0 en 2,5 jaar. We differentiëren altijd op niveau, van beginner tot gevorderd. De lessen zijn perfect apart en door elkaar te volgen; u hoeft dus niet per se eerst de ene les te volgen voordat u aan een andere deel kunt nemen. We bouwen niet voort op de inhoud van voorgaande lessen, maar bieden vorming aan die verbreding en verdieping biedt op steeds andere onderwerpen en thema’s. Per les ontvangt u van ons werkbladen die u aan uw groeimap kunt toevoegen, zodat dit voor u een mooi naslagwerk vormt waar u later nog veel plezier van zult hebben. U neemt deze kennis daardoor ook mee naar de werkvloer, waardoor anderen weer van u kunnen leren.

Van wie krijgt u les?
Al onze docenten zijn HBO-gediplomeerd en hebben al jaren ervaring in het lesgeven in het geven van vorming aan kindbegeleiders in de kinderopvang in België. 

Lesmateriaal
De eerste keer dat u een les van ons bijwoont ontvangt u van ons een groeimap. Hierin vindt u algemene informatie. Per les kunt u onze werkbladen die wij per thema verstrekken hieraan toevoegen. Daar waar mogelijk bieden wij ook digitaal oefenmateriaal. 

MemoQ / Uitje MeMoQ dimensies
Kinderdagverblijven worden door Zorginspectie beoordeelt op hun kwaliteiten aan de hand van 6 verschillende dimensies, vastgelegd in MeMoQ. Al onze vormingen werken mee aan het verbeteren van deze dimensies. Alle dimensies komen in élke les terug, maar bepaalde dimensies zullen dieper uitgewerkt worden. Per vorming geven wij aan op welke dimensie en aspecten van pedagogische kwaliteit deze aansluiten, zodat u weet op welk gebied u uzelf meer ontwikkeld heeft.


Teamuitje bedrijf/organisatie
Mechelen en Gent lenen zich uitstekend voor het maken van een originele combinatie: educatie en plezier. Met een beurtenkaart kunt u als bedrijf of organisatie ook uw team inschrijven voor het volgen van een les dat gedurende een dagdeel plaats heeft op een van de locaties. Daarvoor of erna kunt u met uw team eropuit in een van deze twee geweldige steden. Loopt u tegen het maximum van 20 aan omdat uw team uit 22 personen bestaat, neemt u dan contact op om te kijken naar de mogelijkheden. LET OP! Op tijd inschrijven is aan te raden, vol=vol!

Kruisbestuiving
Wij werken met een wisselende groepssamenstelling. Iedere les schrijven mensen van verschillende organisaties zich in. De een komt voor de eerste keer en een ander volgt al zijn/haar tweede les. Er komen kindbegeleiders en pedagogen, met verschillende achtergronden, ervaringsniveaus en leeftijden. Iedereen brengt dus een grote diversiteit aan kennis met zich mee. Hierdoor worden veel ideeën uitgewisseld en halen wij (en u dus ook) door deze kruisbestuiving een enorm voordeel uit deze manier van lesgeven.