Bibliotheek

Geef een andere dimensie aan het voorlezen! Samen, visueel, actief, praten met gebaren, beleven en interactie zijn de kernwoorden waar het in onze voorleesvoorstellingen en workshops om draait! 

Veel volwassenen vinden voorlezen heerlijk om te doen, maar kunnen zo nu en dan wel weer eens een leuke tip gebruiken. Hoe lees je zó voor dat kinderen met je mee gaan doen? Hoe krijg je het voor elkaar dat een hele groep kinderen niet alleen aan je lippen, maar ook aan je handen hangt? Wij stellen ons zelf tot doel dat iedereen die mee doet aan onze workshops zo enthousiast wordt, dat ze het direct zelf kunnen gaan doen! Voorlezen met gebaren is leuk, gemakkelijk, en voor alle leeftijden. Beleef het mee! Een bewegelijke en luidruchtige voorstelling waarbij niemand zijn handen stil zal kunnen houden. Altijd een succes! 
Gebaren doe je zo
De workshop(reeks) is bedoeld om samen met de kinderen en ouders op interactieve wijze de gebaren voor nuttige en leuke momenten op de dag onder de knie te krijgen. 
Lees meer... Aanvragen
Voorlezen met gebaren
Beleef het voorleesverhaal! Kinderen verwerken de aangeboden woordenschat door motorisch, visueel en auditief bezig te zijn. 
Lees meer... Aanvragen
VVE/taalachterstand
Werkt uw bibliotheek veel met VVE-locaties, heeft u te maken met taalachterstand of bent u op zoek naar nascholing op het gebied van taalontwikkeling? 
Lees meer... VVE/taalachterstand
Zingen met gebaren
'In de maneschijn’, wie zingt dit liedje niet? Zonder schroom gebaart iedereen mee. En waarom? De allerkleinsten doen direct met u mee. 
Lees meer... Aanvragen