WAT

SeniorSignS – Gebaren.nl komt naar u toe met voorlichting, workshops, een korte training, praatplaten en gefilmde verhalen. Een innovatieve communicatiemethode speciaal ontwikkeld voor ouderen met dementie, slechthorende ouderen, verzorgend personeel, familie en vrijwilligers. 
De gebaren zijn een extraatje bij het spreken. Men blijft altijd spreken, het gebruiken van een gebaar is een visuele ondersteuning van wat u zegt.

Gebaren geven beweging, contact door beleving.

Door het gebaar zelf als familielid of begeleider actief voor te doen, motiveren we de gesprekspartner tot het nadoen van het gebaar of het meedoen met de beweging en het meegaan in dat wat gevraagd of gezegd wordt!
Praatplaat
Unieke geïllustreerde praatplaten die de sfeer van de jaren ’50 en ’60 weergeven, met enkele geïllustreerde basisgebaren. Op deze wijze zien gebruikers door de dag heen verschillende gebaren als reminder. 
Lees meer... Aanvragen
Film / TV
Het geheugenvenster is een speciaal televisiekanaal voor mensen met dementie. Dit tv-kanaal is van Stichting Senioren Televisie (STV). Kijk op de site van STV www.seniorentelevisie.nl

Lees meer... STV
Workshop / training
Leer communiceren met een gebaar! Dit betekent dat u de Nederlandse gesproken taal altijd blijft gebruiken en daar waar nuttig of nodig u een gebaar maakt bij het spreken. 
Lees meer... Workshop/Training