Achtergrondinfo

Door bewust gebaren bij het spreken te gaan gebruiken, boor je het natuurlijk vermogen om te kunnen gebaren weer aan. Ieder mens kan gebaren!

Er zijn onderzoeken die hebben aangegeven dat we er vanuit mogen gaan dat we 30 % aan elkaar communiceren door gebruik van taal en 70 % van een boodschap aan elkaar overbrengen door lichaamstaal. Dit geeft aan hoe belangrijk het is jezelf bewust te zijn van wat communiceren is en het belang van andere vormen van communiceren op waarde te schatten. Ieder mens wordt geboren met een natuurlijk taalvermogen en een natuurlijke aanleg voor het gebruikmaken van gebaren bij het communiceren. Echter in de westerse cultuur is het een gewoonte geworden de natuurlijke gebaren die kinderen maken, bijvoorbeeld het wijzen naar mensen en dingen, af te leren. Dit is niet netjes… JA MAAR, het is wel een manier van ergens aandacht voor vragen waar je zelf de woorden nog niet voor hebt…
Methode & visie
Wapperkids besteedt aandacht aan de communicatie tussen ouder en kind, om zo een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het kind. Wij promoten het inzetten van gebaren bij het spreken.

Lees meer... Aanvragen
Over ons / ons team
Nienke, Williëlle en Ramon zijn de vaste gezichten van Gebaren.nl & Wapperkids, grote kans dat zij binnenlopen bij uw organisatie. De backoffice staat onder leiding van Mariëlla. Onze vaste illustrator Elsbeth geeft al onze producten een eigen gezicht. Nienke en Williëlle de twee gebarentaal docenten, Ramon is tolk gebarentaal en heeft zijn PABO diploma op zak. Alle drie zijn zij afgestudeerd aan het Instituut voor Gebaren, Taal & Dovenstudies verbonden aan de Hogeschool Utrecht.

Lees meer... Het Team
Materialen
Gebruikersgemak en inspelen op de behoefte van de klant staan bij ons centraal bij het maken van educatieve materialen. Voor alle doelgroepen die Gebaren.nl bedient geldt dat we de klant en cursist gemotiveerd houden door het materiaal goed te laten aansluiten bij de verwachtingen van de klant, en bij de praktijk momenten waarin de gebaren moeten worden ingezet in de toekomst. 
Lees meer... Aanvragen