Gebaren doe je zo!

Een klein gebaar geeft veel plezier! Maak met kinderen door de dag heen op sleutelmomenten een gebaar en ervaar de voordelen.

Bij het ene kind neemt de frustratie af in het willen duidelijk maken wat hij of zij wil. Het andere kind geniet van de interactie en aandacht die het door samen met u te gebaren ervaart. Probeer het ook eens, beleef het samen met ons en geef het een kans. Wij komen graag naar u toe of ga nu direct zelf aan de slag! 
Thuis
Probeer het direct zelf! Ga aan de slag met onze Wapperkids instructie video’s en gebaar met ons mee. Of bekijk de filmpjes met de kinderen en oefen samen de gebaren. Wij hebben zo veel mogelijk materiaal van Wapperkids online beschikbaar voor u gemaakt. Voorheen waren onze oefenfilmpjes beschikbaar op dvd maar ook wij gaan mee met de nieuwste ontwikkelingen en steunen de open source gedachten. Wij delen onze kennis en vaardigheden graag met u.
Thuis
KDV / Peuterspeelzaal
Het dagritme van het kind ondersteunen met gebaren in het dagelijks leven op het KDV staan centraal in de lezing of workshopreeks. Opstaan, eten en drinken, spelen, verschonen en naar bed gaan zijn thema’s die aan bod komen. Door verschillende situaties uit de dag samen te oefenen met gebaren erbij leert u de juiste gebaren zo praktisch mogelijk in te zetten. De lezing geeft een kijkje in de achtergronden of theorie over baby- en kinder gebaren. De workshopreeks is bedoeld om samen met de kinderen op interactieve wijze de gebaren voor nuttige en leuke momenten op de dag onder de knie te krijgen.
Aanvragen
Voorschool / school
Gebruikt u de dagritmekaarten om alle kindjes in de groep te laten weten wat op welk moment gaat gebeuren? Dan dagen wij u uit bij iedere dagritmekaart ook een gebaar te gaan maken. Laat u ons weten na hoeveel keer uw groep kinderen allemaal het gebaar met u meedoen? Leer deze gebaren door zelf de filmpjes te bekijken op onze Wapperkids pagina of laat u ons er alles over vertellen en oefen samen met uw collega’s in een van onze lezingen of workshops.

Kinderen laten kennismaken met doofheid en gebarentaal binnen een projectweek of middels een themales? Mail ons en vraag naar de mogelijkheden! Tip: onder downloads vindt u het Nederlandse handalfabet en op onze Facebookpagina de losse gebarenillustraties.
Aanvragen