Voorlezen met gebaren

Beweeg en laat uw handen wapperen! Zeg zo af en toe het rustige voorleesmoment eens gedag en maak er een beweegbeleving van. 

“Wij gebaren alle dieren die Mik ontmoet op de boerderij en uit het boek ‘Gewonnen’ komen alle voertuigen voorbij in een spannende wedstrijd! Het feest is compleet wanneer we met alle kids zoeken wie er van het feestmaal van de koning heeft gesnoept!” Zomaar een greep uit het aanbod van de afgelopen tijd. Samen, visueel, actief, praten met gebaren, beleven en interactie zijn de kernwoorden waar het bij voorlezen met gebaren om gaat! Op het KDV, in de bieb, op school of bij u thuis: voorlezen kan overal. U kunt ons een voorstelling laten geven, maar wij zijn er van overtuigd dat wij het u ook kunnen leren. Gebaar met ons mee en bekijk het aanbod voor de verschillende mogelijkheden. 
Op het KDV
Beleef het voorleesverhaal! Kinderen verwerken de aangeboden woordenschat door motorisch, visueel en auditief bezig te zijn. Wij leren u in een praktijkworkshop of uitgebreidere training gebaren te gebruiken die kinderen aanzetten tot actief deelnemen aan het voorleesmoment. Gebruik uw handen om te laten zien hoe een dier eruit ziet en hoe u een handeling letterlijk doet. Een voorleesvoorstelling met gebaren door een van onze professionals bij u op locatie behoort ook tot de mogelijkheden. Ons aanbod sluit door het schooljaar heen aan bij de thema’s van de Nationale Voorleesdagen en de Kinderboekenweek. De seizoenen en uw specifieke thema verwerken wij op verzoek.
Aanvragen
In de Bieb
Onze voorstellingen en ouder-kind workshops zijn geschikt voor kinderen van 0-6 jaar. De liefde voor boeken zat er bij ons al vroeg in. Wapperkids participeert vanaf de pilotfase van Boekstart als aanbieder van voorleesactiviteiten in het activiteitenprogramma van Boekstart. In aanloop naar en tijdens de Nationale Voorleesdagen, maar ook rondom de Kinderboekenweek, bieden wij een actief programma voor jong en oud. In de interactieve voorstelling doen de kinderen actief mee en leren zo spelenderwijs enkele gebaren. Samen gaan we helemaal op in het verhaal! Kinderen verwerken de aangeboden woordenschat door motorisch, visueel en auditief bezig te zijn. Pedagogisch medewerkers, leerkrachten en uw voorleesvrijwilligers bieden wij inspirerende workshops en trainingen. Na één keer samen oefenen kunt u het ook alleen, gebaren is leuk en voor iedereen! 
Aanvragen
Op school
Je verhaal ondersteunen met gebaren draagt bij aan de taalontwikkeling van een kind en laat kinderen actief deelnemen aan het voorlezen. Het stimuleert de kinderen om gebruik te maken van gebaren in combinatie met het gesproken Nederlands en het vergroot ook woordenschat en taalbegrip bij de kinderen. Kinderen verwerken de aangeboden woordenschat door motorisch, visueel en auditief bezig te zijn. Wij leren u in een praktijkworkshop of uitgebreidere training gebaren te gebruiken die kinderen in de onderbouw aanzetten tot actief deelnemen aan het voorleesmoment. Gebruik uw handen om te laten zien hoe een dier eruit ziet en hoe u een handeling letterlijk doet. Een voorleesvoorstelling met gebaren door een van onze professionals bij u op locatie behoort ook tot de mogelijkheden. Ons aanbod sluit door het schooljaar heen aan bij de thema’s van de Nationale Voorleesdagen en de Kinderboekenweek. De seizoenen en uw specifieke thema verwerken wij op verzoek.
Aanvragen
Workshop
Veel volwassenen vinden voorlezen heerlijk om te doen, maar kunnen zo nu en dan wel weer eens een leuke tip gebruiken. Hoe lees je zó voor dat kinderen met je mee gaan doen? Hoe krijg je het voor elkaar dat een hele groep kinderen niet alleen aan je lippen, maar ook aan je handen hangt? Wij stellen ons zelf tot doel dat iedereen die mee doet aan onze workshops zo enthousiast wordt, dat ze het direct zelf kunnen gaan doen! Voorlezen met gebaren is leuk, gemakkelijk, en voor alle leeftijden. Beleef het mee!
* Workshop Voorlezen met gebaren – 1 uur
* Praktijk Workshop Voorlezen met gebaren – 2,5 uur
Aanvragen
Training
Welke boeken zijn geschikt voor het voorlezen met gebaren en welke niet? Hoe maakt u van voorlezen een educatief feest? Maar ook hoe kunt u zelf een boek goed voorbereiden en hoe leert u de gebaren die nodig zijn voor het voorlezen van uw favoriete boek?! Deze training is hard werken, u bent continu aan het oefenen, want gebaren leer je door te doen. Voorlezen kunt u al, maar nu de combinatie! De training bestaat uit twee bijeenkomsten. In tegenstelling tot het volgen van een losse, korte workshop zien we u nu nog een keer terug. In de tijd tussen de twee bijeenkomsten hebt u huiswerkopdrachten gemaakt en toegepast in de praktijk. U mag uw eigen favoriete boek inbrengen. 
Aanvragen
Zelf doen
Direct zelf aan de slag kan ook! Maak gebruik van onze instructiefilmpjes, gebaar met ons mee en leef je uit. Komt u er niet helemaal uit? Probeer ons dan te treffen in een live workshop of training, zodat we kunnen ingaan op al uw vragen en persoonlijk feedback kunnen geven.
Zelf doen