Workshops / training

Wapperkids geeft workshops aan de pedagogisch medewerkers, gastouders/onthaalouders, de ouders en de kinderen, maar ook aan de volwassenen met de kinderen sámen. 

KDV, bibliotheek, op school, VVE, taalachterstand, peuterspeelzaal zijn kernwoorden die aansluiten bij ons aanbod. Ons streven is om deze workshops zo praktisch mogelijk te maken dus dat betekent heel veel samen doen! Natuurlijk kunt u ook direct zelf aan de slag, de meerwaarde van het volgen van een livemoment is dat onze HBO-gediplomeerde gebarentaaldocenten kunnen ingaan op al uw vragen en u persoonlijk feedback geven. Bovenal is het samen gebaren mét een docent vele malen duidelijker en gemakkelijker dan het aflezen van gebaren op een plat beeldscherm. Onze docenten komen graag naar u toe en verzorgen daar waar nodig een workshop op maat. 
1 uur workshop / voorlichting
Workshops en lezingen zijn korte, intensieve en interactieve bijeenkomsten waarin we plenair de uitleg en voorbeelden met elkaar beleven.Onze workshops duren minimaal 45 minuten tot maximaal 1,5 uur. Onze lezingen duren 1 tot 2 uur. Maak hieronder kennis met de verschillende thema’s waarin wij onze workshops en lezingen hebben opgedeeld. Alle hieronder genoemde mogelijkheden zijn geschikt voor verschillende doelgroepen. Onze docenten zorgen middels kleine aanpassingen dat de doelgroep zich in de gegeven informatie herkent.

Interactieve lezing ‘Gebaren doe je zo’
Kennismakingsworkshop ‘Gebaren doe je zo’
Interactieve lezing ‘Voorlezen met gebaren’
Workshop ‘Voorlezen met gebaren’      
Workshop ‘Zingen met gebaren’
Workshop ‘Spelen met gebaren’


Aanvragen
2,5 uur Praktijkworkshop
Een dagdeel aan de slag met gebaren geeft praktische handvaten voor op de werkvloer. Onze praktijkworkshops duren 2,5-3,5 uur. Door oefeningen en casussen werken we aan het zelfstandig kunnen inzetten van een gebaar bij het spreken. Maak hieronder kennis met de verschillende thema’s waarin wij onze praktijkworkshops hebben opgedeeld. Alle hieronder genoemde mogelijkheden zijn geschikt voor verschillende doelgroepen. Onze docenten zorgen middels kleine aanpassingen dat de doelgroep zich in de gegeven informatie herkent. KDV, bibliotheek, Nationale Voorleesdagen, op school, VVE, taalachterstand, peuterspeelzaal zijn kernwoorden die aansluiten bij ons aanbod.

Praktijkworkshop ‘Gebaren doe je zo’
Praktijkworkshop ‘Voorlezen met gebaren’       
Praktijkworkshop ‘Spelen met gebaren’ 

Aanvragen
3x 2,5 uur training
Wilt u meer kennis en vaardigheden opdoen op het gebied van gebaren toepassen bij het spreken binnen verschillende thema’s?  Kies voor het volgende van een training. In tegenstelling tot het volgen van een workshop zien onze docenten u meerdere keren in verschillende bijeenkomsten. U gaat naar huis met praktijkgerichte opdrachten en komt terug in de training met uw opgedane ervaringen. De docenten gaan in op ingebrachte casussen, geven u persoonlijk feedback en u hebt gelegenheid om uw vragen te stellen. Na het volgen van een training bent u beter in staat om u zelfstandig voor te bereiden op verschillende situaties waarin het maken van gebaren bij het spreken een meerwaarde zijn.

Training ‘Gebaren doe je zo’
Training ‘Voorlezen met gebaren’
Training ‘Spelen met gebaren’
Training op de werkvloer

Aanvragen
Traject
Geef gebaren ook een plek binnen uw organisatie, kies voor het maken van een gebaar! Zorg dat uw kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, voorschool of school deze innovatieslag op het gebied van taalontwikkeling niet misloopt. Om gebaren breed door te voeren en mensen vooral enthousiast te maken voor het gebruiken van een gebaar bij het communiceren, is een persoonlijke benadering en een vorm van beleving nodig. Wij bieden uw organisatie een scholingstraject dat is opgedeeld in stappen waarvan wij denken u zo het beste eindresultaat te kunnen bieden. Natuurlijk zijn losse scholingen ook een mogelijkheid. Neem voor meer informatie contact met ons op!
Aanvragen
Op maat
Heeft u een unieke organisatie waar uniek aanbod voor nodig is? Wij maken het op maat! Onze zeer ervaren en HBO-gediplomeerde gebarentaaldocenten staan voor u klaar, staan met u in gesprek en schrijven een workshop, training of plan op maat. Ook voor de doelgroepen TOS, Syndroom van Down, kinderen met een Schisis, slechthorende kinderen, CI-dragende kinderen, doofblinde kinderen en dove kinderen kunnen wij een programma bieden.
Aanvragen
Teamdag
Alle handen wapperen in een keer dezelfde kant op! Op deze dag geven we alle medewerkers een Wapperkids beleving mee. We gaan met elkaar in groepjes aan de slag met de verschillende oefeningen die gericht zijn op beleving, zelf doen en meenemen naar de praktijk. Thema’s die bijvoorbeeld centraal kunnen staan zijn: aandacht voor communiceren met baby’s en peuters met gebaren erbij, didactische spel materialen in combinatie met een gebaar gebruiken, taalachterstand welke aanpak en uitvoering, ouderparticipatie en taalverrijking middels voorlezen en liedjes zingen met gebaren. Natuurlijk delen we deze dag in naar wens van de klant.
Aanvragen