Voorlezen met Gebaren! - wordt SPECIALIST!

Details

Wordt SPECIALIST Voorlezen met Gebaren!


Hoe werkt het & Kosten

De opleiding wordt gegeven in twee volle dagen, inclusief overnachting. De eerste dag beginnen we om 9:30 uur en dag twee eindigt om 21:00 uur. Je maakt effectief 16 uur vlieguren met gebarentaal en actief voorlezen. Tussendoor zijn de eetmomenten, pauzemomenten en de borrel na dag 1 uitstekend geschikt voor vragen en extraatjes. De opleiding vindt plaats op de oude boerderij (en afhankelijk van het aantal deelnemers ook in het moderne vakantiehuis) van landgoed den Haspel. Er zijn verschillende soorten kamers beschikbaar en u kunt dan ook kiezen uit 3 verschillende arrangementen:

A - € 550,- wanneer je een twee persoonskamer voor jou alleen wenst.

B - € 490,- wanneer je een twee persoonskamer deelt met een andere (onbekende) deelnemer.

C - € 450,- wanneer je een twee persoonskamer deelt met een bekende bij gelijktijdige inschrijving.


Alle arrangementen zijn inclusief verblijf, 2 lunches, 2 diners, 1 ontbijt en alle drankjes en hapjes.


Indien je jouw certificaat na 2 jaar wilt verlengen dien je een nascholingsdag te volgen. Deze (halve) dag kost € 50,- inclusief een verlengd certificaat en benoeming op onze website.
We werken met kleine groepen, zodat we altijd genoeg aandacht hebben voor iedereen. Wanneer je persoonlijke doelen hebt kun je die kenbaar maken in de vragenlijst die je voorafgaand aan de opleiding ontvangt. We leveren training op maat en zorgen dat ieder de ruimte krijgt om aan zijn of haar eigen wensen en doelen te kunnen werken in de opleiding.

Annuleringsvoorwaarden: Na aanmelding ontvangt u direct de volledige factuur. 
- U kunt tót 16 weken voor aanvang van de training kosteloos annuleren, u ontvangt dan het volledig betaalde bedrag retour. 
- Bij annulering tót 4 weken voor aanvang van onze training zijn de annuleringskosten 50% van het totaalbedrag. U krijgt in dat geval 50% retour. 
- Bij annulering minder dan 4 weken voor aanvang van de training kunnen wij niet meer tot restitutie overgaan, ongeacht de reden.
Locatie De tweedaagse opleiding vindt plaats op onze vaste plek op de Veluwe.
Landgoed den Haspel, een prachtige locatie vol rust tussen Ermelo en Harderwijk.

Adres:

Leuvenumseweg 72 3847 LD Harderwijk
Informatie 13 en 14 mei 2020
Voorlezen met gebaren, wordt specialist!

Voorlezen doe je samen! Hoe je dat doet met jonge kinderen van 0-6 jaar gaan we je uitgebreid leren. In de opleiding maak je kennis met een breed assortiment baby-, peuter- en kleuterboeken. Je leert het juiste boek uit te kiezen voor de kinderen waaraan je gaat voorlezen. Samen oefenen wij verschillende manieren van actief voorlezen. De verschillende leerdoelen waarom je een gebaar kunt inzetten bij het voorlezen komen aan bod tijdens de opleiding. Deze leer je toepassen bij de verschillende boeken. We behandelen minimaal 10 verschillende boeken, waardoor je na de opleiding meteen veel boeken al helemaal kunt voorlezen met gebaren. Daarnaast leer je een heleboel gebaren en tools hoe je meer gebaren kunt leren, zodat je ook andere boeken zelf kunt gaan voorlezen met gebaren. We leren je ook over de dovengemeenschap en gebarentaal en alles wat je zelf verder nog maar wil weten. Je ontvangt van ons een reader met verschillende werkbladen en extra informatie.

Lesdoelen
Je weet welke boeken geschikt zijn om voor te lezen met gebaren erbij.  
Je weet op de juiste wijze en op het juiste moment een gebaar bij het voorlezen te gebruiken en waar juist niet.  
Je weet welke manier van actief voorlezen passend is bij welke leeftijd.  
Je kunt op verschillende manieren actief voorlezen met jonge kinderen.  
Je weet welke voorbereiding nodig is om een boek goed te kunnen voorlezen met gebaren erbij en kunt dit zelf toepassen en uitvoeren. 
Je kent de verschillende doelen die men kan nastreven bij het inzetten van een gebaar tijdens het voorlezen. 
Je leert nieuwe gebaren die toepasbaar zijn voor jonge kinderen.

Certificaat
Na de tweedaagse opleiding ontvang je van ons een certificaat als je aan de minimale eisen hebt voldaan. Je hebt dan met goed gevolg leren voorlezen met gebaren bij Wapperkids. Je bent nu gecertificeerd voorlezer met gebaren van Wapperkids en krijgt de titel Specialist VmG Wapperkids. Je naam wordt genoemd op onze website, zodat bibliotheken, kinderdagverblijven en andere instellingen je kunnen benaderen en uitnodigen voor een voorleesmoment. We werken met een sterrensysteem. Als je zonder achtergrond in gebaren leert voorlezen bij ons stroom je meestal in op ster 1. Blijk je er enorm talent voor te hebben kun je in sommige gevallen na twee dagen al op ster 2 starten. Heb je al ervaring of opleidingen in gebarentaal, zoals bijvoorbeeld babygebaren, en je laat dit ook zien in de lessen stroom je meestal in op ster 2 of 3. Ben jij HBO gediplomeerd gebarentaaldocent dan verwachten we dat je instroomt op ster 3 of 4. Door middel van oefening, ervaring en onze nascholing die ieder jaar te volgen is kun je meer sterren verdienen. Het is enkel om aan te geven op welk niveau een specialist zich bevindt, hoeveel ervaring hij/zij heeft opgedaan, hoeveel jaar hij/zij al gebaart en dat zegt dan voornamelijk iets over de vlotheid, precisiteit en kwaliteit van het voorlezen met gebaren.
Je certificaat is 2 jaar geldig. Je kunt dan jouw certificaat verlengen door het volgen van een nascholingsdag Voorlezen met Gebaren van Wapperkids.


Programma Opzet basisprogramma, de definitieve versie wordt per mail aan alle deelnemers verstuurd.
Dag 1 
9.00    inloop met een kop koffie/thee 
9.30    lesblok 1 
12.00  lunchen
13.00  lesblok 2
15.00  koffiepauze
15.15  lesblok 3
17.15  wandeling – vrije tijd 
18.00  samen koken met gebaren
19.00  samen dineren
20.00  dovencultuur/informatie avond 
21.00  einde programma – borreltijd   

Dag 2
 
8.00    ontbijten 
9.00    lesblok 4
12.00  lunchen
13.00  lesblok 5
15.00  koffiepauze - wandeling
16.00  lesblok 6
18.00  samen koken met gebaren 
19.00  samen dineren
20.00  koffie met afronding 
21.00  einde programma
Inschrijven
Indien van toepassing